Nieuws

mei
26

Zeeland subsidieert omrijdkosten door gesloten Belgische grens

Op 18 maart 2020 sloot België haar grenzen. Daardoor is het sindsdien – afgezien van een aantal uitzonderingen – niet mogelijk om van Zeeuws-Vlaanderen via België naar de rest van Nederland te rijden.

Dit zorgt voor Zeeuws-Vlamingen voor extra kosten. Zij moeten omrijden via de Westerscheldetunnel en maken zo extra kilometers. Om Zeeuws-Vlaamse particulieren en bedrijven te helpen, heeft de provincie Zeeland in overleg met de drie grensgemeenten (Hulst, Sluis en Terneuzen) nu een subsidiebudget van € 60.000 beschikbaar gesteld, waar de drie Zeeuws-Vlaamse grensgemeenten een beroep op kunnen doen.

De subsidie is bedoeld om extra kosten te vergoeden van particulieren en bedrijven die door de coronamaatregelen gedwongen extra kilometers moeten maken en niet in aanmerking komen voor een vrijstelling om via België te rijden.

Om in aanmerking te komen voor een tegemoetkoming in de omrijdkosten kunnen inwoners van de gemeenten Hulst, Sluis en Terneuzen een melding doen via info@gemeentehulst.nl, onder vermelding van 'tegemoetkoming kosten omrijden gesloten grens'. Dit geldt enkel voor inwoners en bedrijven/ondernemers uit Zeeuws-Vlaanderen en wel voor de periode van 18 maart tot en met 8 juni 2020. Bij de melding moet het volgende worden aangegeven:

  • naam, adres, woonplaats;
  • om welke verplaatsing het gaat (vertrekpunt en bestemming);
  • reden van de verplaatsing; en
  • frequentie van de verplaatsing.


Zie ook: https://www.zeeland.nl/actueel/tegemoetkoming-voor-kosten-omrijden-door-gesloten-grens

Terug naar overzicht