Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
26

NWO-oproep 'Lokale Digitale Competentie Centra' geopend

NWO heeft de oproep 'Lokale Digitale Competentie Centra' gepubliceerd.

Dit financieringsinstrument betreft een eenmalige impulsfinanciering voor het opzetten of verder ontwikkelen van lokaal gevestigde digitale competentie centra (DCC).

Op deze manier wil NWO uitvoering geven aan het bestedingsplan van de commissie Apers met betrekking tot het vormen en uitbouwen van Lokale DCC's. Dit wordt gedaan door onderzoeksinstellingen de mogelijkheid te bieden middelen aan te vragen om een bestaand gecentraliseerd DCC verder te ontwikkelen, of een DCC op centraal niveau binnen de instelling op te zetten. Daarnaast heeft dit instrument als doel om de impuls verkregen met deze financiering binnen de organisatie zowel op beleidsmatig als op financieel niveau te borgen.

Aanvragen kunnen worden ingediend door de Nederlandse publieke universiteiten, de KNAW Instituutsorganisatie en de NWO Instituutsorganisatie.

Voor de oproep is een budget van € 4,23 miljoen beschikbaar. Het maximum aan te vragen budget is afhankelijk van de het aantal onderzoeks-fte bij de aanvragende organisatie. De minimale looptijd van de impulsfinanciering betreft 12 maanden en de maximale looptijd betreft 24 maanden. Binnen het instrument kunnen middelen aangevraagd worden voor niet-wetenschappelijk personeel en omscholingskosten. Aanvragende instellingen dienen een eigen bijdrage in te brengen ter hoogte van 70% van het totaal aangevraagde budget.

Aanvragen kunnen tot en met 17 september 2020, 14.00 uur worden ingediend.

Zie voor meer informatie: https://www.nwo.nl/financiering/onze-financieringsinstrumenten/enw/lokale-digitale-competentie-centra/lokale-digitale-competentie-centra.html

Terug naar overzicht