Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
26

Eerste tranche Woningbouwimpuls gaat open met budget van € 347,5 miljoen

De eerste tranche oftewel het eerste aanvraagtijdvak van het Besluit Woningbouwimpuls 2020 (WBI2020) wordt – zoals eerder al bekendgemaakt – opengesteld van 1 juli 2020 (00:00 uur) tot en met 15 juli 2020 (23.59 uur).

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft nu echter ook laten weten dat het budget voor deze eerste tranche is vastgesteld op € 347,5 miljoen. Dit budget zal worden verdeeld op volgorde van rangschikking van de aanvragen op basis van de volgende criteria: noodzaak, effectiviteit, efficiëntie en urgentie.

Zie ook: https://www.rvo.nl/actueel/nieuws/nieuwe-regeling-woningbouwimpuls-voor-gemeenten

Over het besluit
Het doel van het Besluit Woningbouwimpuls 2020 is gemeenten beter in staat te stellen om een bijdrage te leveren aan het inlopen van het woningtekort en het meerjarig hoog houden van de bouwproductie. Op basis van het besluit kunnen gemeenten een specifieke uitkering aanvragen voor projecten die:

  • het realiseren of het versnellen van de bouw van betaalbare woningen in een kwalitatief goede leefomgeving tot doel hebben;
  • nog niet in de uitvoerende fase zijn;
  • binnen afzienbare tijd opgestart kunnen worden; en
  • door de bij het project betrokken partijen zelf van een substantiële financiële bijdrage worden voorzien.


De uitkering bedraagt ten hoogste het aantoonbare financiële tekort van een gemeente op de voor het project noodzakelijke publieke investeringen.

Terug naar overzicht