Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
26

Oproep Interreg Noordzeeregio levert 24 aanvragen op

Het programmasecretariaat meldt nu in totaal 24 van deze volledige aanvragen te hebben ontvangen. De ingediende aanvragen zijn als volgt verdeeld over de vier prioriteiten van het programma:

  • prioriteit 1: Robuuste en slimme economieën in de Noordzeeregio: 7 aanvragen;
  • prioriteit 2: Een groene transitie in de Noordzeeregio: 9 aanvragen;
  • prioriteit 3: Een klimaatbestendige Noordzeeregio: 6 aanvragen;
  • prioriteit 4: Beter bestuur in de Noordzeeregio: 2 aanvragen.


Naar verwachting zal het monitoringscomité van het programma op 20 en 21 september 2022 definitieve besluiten nemen over het al dan niet toekennen van subsidie aan de 24 projecten.

Zie ook: https://northsearegion.eu/about-the-programme/programme-news/call-1-second-round-here-are-the-numbers/

Over het programma
Het doel van het programma is bijdragen aan een groenere, slimmere en meer leefbare Noordzeeregio. Het programma staat open voor organisaties met rechtspersoonlijkheid uit (delen van) België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Noorwegen en Zweden. Om in aanmerking te komen voor ondersteuning moeten organisaties deel uitmaken van een samenwerkingsverband dat bestaat uit minimaal drie projectpartners uit drie verschillende aan het programma deelnemende landen.

Het programma maakt onderscheid tussen normale/reguliere projecten en kleinschalige projecten. Kleinschalige projecten betreffen projecten met een maximaal projectbudget van € 500.000 en een maximale projectduur van achttien maanden. De bijdrage is 60% van de kosten voor projectpartners gevestigd in een EU-lidstaat (EFRO-financiering) en 50% van de kosten voor projectpartners gevestigd in Noorwegen (Noorse financiering).

De tweede call van het programma zal open worden gesteld van 1 augustus tot en met 14 november 2022.

Terug naar overzicht