Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
26

Twee nieuwe Gelderse POP3-openstellingen

De provincie Gelderland heeft twee nieuwe openstellingen in het kader van de Verordening POP 3 subsidies provincie Gelderland (POP3GLD) bekendgemaakt.

Het betreft de volgende twee openstellingen: Korte voorzieningsketens (§ 2.7 Samenwerken voor innovaties) en Natuurinclusieve Landbouw 2019 (§ 2.1 Trainingen, workshops, ondernemerscoaching en demonstraties).

Korte voorzieningsketens
Met deze openstelling komt er € 980.000 beschikbaar voor de oprichting van projectmatige samenwerkingsverbanden, het gezamenlijk formuleren van projectplannen gericht op innovatie van een korte voorzieningsketen, en de uitvoering van innovatieprojecten.

Een korte voorzieningsketen betreft een voorzieningsketen in een bepaalde streek met maximaal één schakel tussen de landbouwer en de consument.

Aanvragen kunnen worden ingediend door een samenwerkingsverband dat bestaat uit minimaal twee partijen, waaronder een gemeente en een streekproducent.

De subsidie varieert van 70% tot 100% van de subsidiabele kosten en kan oplopen tot maximaal € 130.000 per aanvraag.

De openstelling loopt van 20 juni tot en met 20 september 2019.

Zie ook: https://www.officielebekendmakingen.nl/prb-2019-3137.html

Natuurinclusieve Landbouw 2019
Subsidie kan worden verstrekt voor demonstraties of het verzorgen van trainingen, workshops en coaching aan een groep van landbouwondernemers met betrekking tot het bevorderen van natuurinclusieve grondgebonden landbouw. Dit is een ecologisch houdbare vorm van voedselproductie waarbij gebruik wordt gemaakt van wat de natuur op, om en onder het bedrijf te bieden heeft, de biodiversiteit op en rond het boerenland wordt versterkt en de natuur zo min mogelijk wordt belast.

De subsidie bedraagt 80% van de subsidiabele kosten, die minimaal € 28.000 moeten bedragen. Het subsidieplafond bedraagt € 936.600.

Aanvragen kunnen worden ingediend van 3 juni tot en met 15 juli 2019.

Kijk voor meer informatie op: https://www.officielebekendmakingen.nl/prb-2019-3152.html

Terug naar overzicht