Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
26

27 aanvragen voor 1e tender 2013 Partners voor Water

Van de 27 ingediende aanvragen voor deze 1e tender van het subsidieprogramma Partners voor Water worden 24 projecten in behandeling genomen. Er zijn één milieuhaalbaarheidsproject, twee combinatieprojecten en 24 pilotprojecten ingediend. Voor Bangladesh, China, Kenia, Mozambique, Roemenie en Zuid Afrika zijn per land twee aanvragen binnengekomen. Voor Colombia, Egypte, Ghana, India, Indonesië, Mexico, Oekraïne, Polen, Rusland, Turkije en Vietnam heeft Partners voor Water één aanvraag ontvangen.

De aanvragers krijgen binnen 13 weken bericht of hun aanvraag wordt gehonoreerd. De tweede en tevens laatste tender onder het Programma Partners voor Water 3 sluit op 10 september 2013. Aanvragen hiervoor kunnen vanaf 1augustus 2013 worden ingediend.

Het programma Partners voor Water 2010-2015 richt zich op het bundelen van krachten om de internationale positie van de Nederlandse watersector (overheid, bedrijfsleven, kennisinstituten en NGO’s) te verbeteren en zo een bijdrage te leveren aan de wereldwaterproblematiek. In 2011 is het programma Partners voor Water van start gegaan met de subsidieregeling Wereldwijd werken met water. Hiermee wordt subsidie verstrekt voor een:
• milieu-haalbaarheidsproject;
• pilotproject;
• of een combinatie van een pilotproject met een kennisversterkingsproject.

Terug naar overzicht