Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
26

Groningen verlengt regeling toekomstbestendige industrie

Sinds het openstellen van de regeling in 2021 zijn dertien aanvragen ingediend, Tot nu toe is circa € 8 miljoen aan subsidie toegekend op een totaal investeringsvolume van ruim € 67 miljoen. Vanaf 2021 zorgde dit voor 95 banen en voor een CO2-reductie van 200 kiloton. Dat is de CO2-emissie van het gas- en elektriciteitsverbruik van meer dan 40.000 huishoudens, zo meldt de provincie.

De SITI-regeling richt zich op het ondersteunen van duurzame en circulaire industriële investeringsprojecten (met uitzondering van energieproducenten). Het Nationaal Programma Groningen (NPG) heeft hiervoor in 2021 € 20,5 miljoen beschikbaar gesteld aan de provincie. Aanvragen indienen voor de verlengde regeling kan vanaf 15 april 2024. De subsidie is aan te vragen via het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN).

De verlenging van de regeling wordt binnenkort officieel gepubliceerd. Kijk voor meer informatie op: https://www.provinciegroningen.nl/actueel/nieuws/nieuwsartikel/subsidieregeling-investeren-in-toekomstbestendige-industrie-verlengd/ en https://www.snn.nl/zakelijke-subsidies/investeren-toekomstbestendige-industrie-2021

Terug naar overzicht