Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
26

NWO call 'Archeologie telt' open voor aanvragen

De eerder aangekondigde call 'Archeologie telt. Op weg naar toekomstbestendig archeologisch onderzoek' van NWO is geopend. De deadline voor het indienen van verplichte vooraanmeldingen is 16 mei 2019. Doel van het programma is het stimuleren van onderzoek waarbij (innovatieve) methoden en technieken worden ingezet voor vragen die in de archeologie centraal staan, waarbij de hele kennisketen betrokken is, en dat bijdraagt aan het ontwikkelen van een duurzame onderzoekinfrastructuur.

Kennisoverdracht/valorisatie naar een breder publiek is een belangrijk onderdeel van het programma, en wordt in samenwerking met maatschappelijke stakeholders (regionale overheden, musea) uitgevoerd. Hiermee leidt dit programma tot zowel wetenschappelijke als maatschappelijke doorbraken.  

 

In totaal is er voor de call € 2,5 miljoen beschikbaar. Per voorstel kan maximaal € 625.000 subsidie bij NWO worden aangevraagd. In aanmerking voor subsidie komen consortia van ervaren onderzoekers van kennisinstellingen, archeologische bedrijven of diensten en maatschappelijke stakeholders.

 

De call 'Archeologie telt' is tot stand gekomen binnen actielijn 2 van het NWA-programma, waarin thematische programma's, die zich lenen voor een brede NWA-aanpak, ontwikkeld worden in samenspraak met vakdepartementen. NWO heeft het programma samen met het ministerie van OCW ontwikkeld.

Terug naar overzicht