Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
26

Aanmelding voor Bessensap 2019 geopend

Op vrijdag 21 juni 2019 organiseert NWO samen met de Vereniging voor Wetenschapsjournalistiek en -communicatie (VWN) in de Rode Hoed in Amsterdam het evenement Bessensap 2019. Dit evenement brengt jaarlijks zo'n 400 journalisten, voorlichters en onderzoekers bij elkaar, onder het motto 'wetenschap ontmoet pers'. Aan het eind van de dag is de bekendmaking van de NWO-Spinoza- en Stevinpremie. Aanmelden voor het geven van een onderzoekspresentatie tijdens het evenement kan tot en met 19 april.

Alle wetenschappers in Nederland zijn uitgenodigd om een presentatie in te dienen. Hierbij denkt NWO aan onderzoekers die hun sporen in de wetenschap inmiddels verdiend hebben en met verve en gezag over hun vakgebied kunnen vertellen. Maar jonge onderzoekstalenten die veelbelovend onderzoek doen, zijn ook van harte welkom. De presentaties moeten een actuele, nieuwswaardige en mediagenieke insteek hebben en daarnaast voor geïnteresseerde leken te volgen zijn. Er mag geen embargo op liggen. Een presentatie mag 15 minuten duren, daarna zijn er 5 minuten voor vragen en debat met de zaal.

 

Onderzoekspresentaties kunnen worden aangeleverd via dit formulier. Voor meer informatie kunt u terecht bij Sharmila Karia of Kitty Schieck via bessensap@nwo.nl.

Terug naar overzicht