Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
26

Samenwerkende instellingen: aanvraagrondes Mondriaan Fonds in april

Het Mondriaan Fonds is het publieke stimuleringsfonds voor beeldende kunst en cultureel erfgoed. Voor samenwerkende instellingen zijn er in april twee deadlines voor het indienen van aanvragen. De nieuwe ronde voor de Bijdrage Internationale Samenwerkingsprojecten Erfgoedinstellingen sluit op 10 april. De eerstvolgende aanvraagronde voor een Bijdrage Samenwerking Musea is op 19 april.

De Bijdrage Internationale Samenwerking Erfgoedinstellingen kan in de ontwikkelfase gebruikt worden voor reis- en verblijfkosten van onderzoekers en conservatoren en voor de kosten van het presenteren van de onderzoeksresultaten in Nederland. Doel is het stimuleren en zichtbaar maken van nieuwe inzichten en internationale samenwerking op het gebied van erfgoed. De volgende deadline is op 23 oktober 2015.

De Bijdrage Samenwerking Musea is bedoeld voor gezamenlijke en bijzondere initiatieven die de relatie tussen de burger en cultureel erfgoed versterken, een duurzaam karakter hebben, voorbeeldstellend en navolgbaar zijn door anderen en uiteindelijk leiden tot een sterkere museale sector. Het gaat daarbij om de volgende thema’s: educatie, publieksbereik, zichtbaarheid, wetenschap, digitale mogelijkheden en collectiebeleid. De volgende deadlines zijn op 12 juni, 2 oktober en 13 november.

Terug naar overzicht