Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
26

Oproep ZonMw Meer Kennis met Minder Dieren - Synthesis of Evidence workshop door expertisecentrum SYRCLE

ZonMw heeft een doorlopende oproep geplaatst binnen het programma Meer Kennis met Minder Dieren. In 2013 en 2014 zijn er zes ‘hands-on workshops’ door het expertise centrum SYRCLE (SYstematic Review Centre for Laboratory animal Experimentation) van het Radboud Universitair Medisch Centrum in Nijmegen georganiseerd. MKMD biedt kennisinstellingen de komende periode (2015-2017) de mogelijkheid de ‘hands-on workshop’ door expertisecentrum SYRCLE binnen de eigen instelling te laten organiseren.

Medewerkers van de Nederlandse kennisinstellingen kunnen hiervoor subsidie aanvragen bij ZonMw. Het budget bedraagt in totaal € 112.000.
De bijdrage is een financiële tegemoetkoming in de kosten voor de organisatie van een 1-daagse hands-on workshop Synthesis of Evidence voor dierexperimenteelonderzoek door expertisecentrum SYRCLE . De kosten voor het drukken en inbinden van het door SYRCLE aangeleverde lesmateriaal tot een maximum van € 500 en de kosten van het expertisecentrum SYRCLE voor het organiseren en verzorgen van de workshop kunnen worden aangevraagd.

De instituten dragen zorg voor een minimale- en tegelijkertijd maximale bezetting van 20 deelnemers. Een gezamenlijke aanvraag vanuit twee of meer instituten uit dezelfde regio is mogelijk. De cursus mag maximaal tweemaal door hetzelfde instituut worden aangevraagd.

Het programma Meer Kennis met Minder Dieren (MKMD) beoogt het aantal dierproeven terug te dringen, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van het wetenschappelijk onderzoek en de veiligheid van ontwikkelde producten. Het programma is opgedeeld in modules, waarvoor per onderwerp een opdrachtgever wordt gezocht. De module Kennisinfrastructuur (voorheen Amendement 21) geeft invulling aan kennisinfrastructuur op het gebied van de 3V’s (vermindering, vervanging en verfijning). Eén van de drie speerpunten binnen deze module is de kennis van Synthesis of Evidence voor dierexperimenteelonderzoek onder onderzoekers nog verder te verbreden en de kwaliteit van het onderwijs via een hands-on workshop te garanderen. Synthesis of Evidence is een gestructureerde en transparante analysemethode van de gepubliceerde data.

Terug naar overzicht