Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
26

Oproep voor films met als thema: kunst en kracht van ouderen

Cinema Senior is op zoek naar korte films, die laten zien hoe kunst en cultuur een positief effect kunnen hebben op de gezondheid en het welzijn van ouderen. Inspirerende voorbeelden kunnen tot en met 15 mei 2015 worden aangemeld. Er zijn twee prijzen van € 1.000 en twee prijzen van € 500 te winnen. De winnaars van de prijzen van € 500 worden bepaald door het publiek, dat online kan stemmen.

Belangstellenden kunnen meer dan een film inzenden. In dat geval moet voor elke inzending afzonderlijk een formulier worden ingevuld.
De korte film brengt een sociaal-artistiek project in beeld dat bijdraagt aan de aanpak van een maatschappelijk vraagstuk rondom ouderen of is het product van een dergelijk project. Het gaat om sociaal-artistieke projecten: dit houdt in dat er een artistiek deskundige betrokken is bij het proces en/of product: een kunstenaar of ervaren amateurkunstenaar. De film moet de kwetsbare groep belichten. Het moet gaan om ouderen van circa 70 jaar en ouder.

De prijsuitreiking is op 16 juni 2015 in het Vorstelijk Complex in Utrecht. Cinema Senior is een gezamenlijk project van onder meer Movisie en het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst.

Terug naar overzicht