Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
26

31 promotiebeurzen toegekend aan leraren

In totaal 31 talentvolle leraren hebben een beurs ontvangen uit handen van minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap om promotieonderzoek te kunnen doen. Het programma Promotiebeurs voor leraren is erop gericht, docenten onderzoekservaring op te laten doen om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren en de aansluiting tussen universiteiten en scholen te versterken.

De beurs is bedoeld voor leraren uit het primair-, voortgezet-, middelbaar beroeps-, hoger beroeps-, en speciaal onderwijs die willen promoveren. In de tweede ronde van 2014 werd de beurs door 104 leraren aangevraagd. De meeste laureaten (17) werken in het hbo, gevolgd door het voortgezet onderwijs (11 laureaten), het beroepsonderwijs (2 laureaten) en het primair onderwijs (1 laureaat). Zie hier voor een overzicht van de gehonoreerde onderzoeksprojecten.

Het doel van de promotiebeurzen is de opgedane kennis en onderzoekservaring direct ten goede te laten komen aan de onderwijspraktijk. Ook verhoogt een groter aantal gepromoveerde leraren voor de klas de kwaliteit van het onderwijs en versterkt het de aansluiting tussen universiteiten en scholen. Leraren die worden toegelaten worden vier jaar lang maximaal twee dagen per week vrijgesteld om te werken aan hun promotieonderzoek, met behoud van salaris. Scholen ontvangen een rijksbijdrage om de leraar te kunnen vervangen.


De deadline van de eerste ronde van 2015 is 3 maart. De tweede ronde zal in september sluiten.

Terug naar overzicht