Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
26

Limburg ondersteunt MKB met fonds van € 55 miljoen

De Provincie Limburg wil ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (MKB), die werkzaam zijn in de topsectoren, financieel ondersteunen met een fonds van in totaal bijna € 55 miljoen. Een plan hiervoor wordt door Gedeputeerde Staten in Limburg besproken tijdens de behandeling van de Voorjaarsnota in juni. NV Industriebank LIOF is beoogd uitvoerder.

Het fonds wordt grotendeels revolverend. Dat wil zeggen dat ondernemers eventuele leningen uit dit fonds, inclusief rente, moeten terugbetalen aan de provincie. Met dat geld kunnen weer andere ondernemers worden geholpen. Doel is het geld uit te lenen aan startende, innovatieve en snelgroeiende ondernemingen. Juist deze bedrijven worden door banken vaak als te risicovol gezien waardoor zij moeite hebben geld los te krijgen van financiers.

De topsectoren die de provincie met het fonds graag wil steunen zijn: agro/food, logistiek, high tech systems & materials, chemie, life sciences & health, energie, vrije tijd economie en smart services. MKB'ers uit deze stuwende sectoren met vijf of meer werknemers zullen voor financiering uit dit fonds in aanmerking komen.

Terug naar overzicht