Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
26

Utrecht stimuleert gebruik van wolf-werende afrastering

Subsidie kan worden aangevraagd door bestaande hoefdierhouders gevestigd in de provincie Utrecht, die aantonen dat begrazing door hun aangewezen hoefdieren plaatsvindt binnen het voor de wolf aangewezen leefgebied. Dit gebied betreft de Utrechtse Heuvelrug, ruim begrensd via de buitengrenzen van de gemeenten Amersfoort, Soest, Baarn, De Bilt, Bunnik, Zeist, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede, Woudenberg, Rhenen, Renswoude, Houten en Leusden.

Subsidie kan worden aangevraagd voor de volgende maatregelen:

  • het aanschaffen en plaatsen of aanpassen van een vaste wolf-werende afrastering als bedoeld in de Faunaschade Preventiekit, module wolven;
  • het aanschaffen en plaatsen van een verplaatsbare wolf-werende afrastering als bedoeld in de Faunaschade Preventiekit, module wolven;
  • het aanschaffen en plaatsen van een automatisch oprolsysteem bij een verplaatsbaar wolf-werende afrastering met draden.

De subsidie voor een vaste afrastering bedraagt € 570 per aangewezen hoefdiersoort en € 3,40 per strekkende meter met een maximum van € 680 per rund en paardachtige en een maximum van € 114 voor zover het een ander aangewezen hoefdier betreft. De subsidie voor een verplaatsbare afrastering bedraagt € 34 per dier van de aangewezen hoefdiersoort en € 4500 voor een automatisch oprolsysteem voor een verplaatsbare afrastering met draden. De subsidie bedraagt (in totaal) maximaal € 20.000 per hoefdierhouder.

Aanvragen kunnen tot en met 31 december 2024 worden ingediend bij de provincie Utrecht. De verdeling van het beschikbare budget van € 150.000 vindt plaats op volgorde van ontvangst van de aanvragen.

Terug naar overzicht