Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
26

Twee nieuwe openstellingen voor LEADER in Fryslân

Gedeputeerde Staten hebben twee nieuwe openstellingsbesluiten bekendgemaakt in het kader van LEADER. Vanaf 15 maart 2019 kunnen er aanvragen worden ingediend voor uitvoering van LEADER projecten en voor de kosten van samenwerking in het kader van LEADER. Alle ingediende aanvragen worden beoordeeld volgens het tenderprincipe. Projecten moeten in totaal minimaal 20 punten halen, om voor subsidie in aanmerking te kunnen komen. 

De openstelling voor de Regeling LEADER Kosten samenwerking richt zich specifiek op de voorbereiding en uitvoering van regionale en transnationale samenwerkingsactiviteiten van de LEADER Actie Groep (LAG). Aanvragen kunnen worden ingediend tot en met 31 december 2019. Voor de LAG Noordoost Fryslân is een subsidieplafond vastgesteld van € 132.000. Voor de LAG Noardwest Fryslân is maximaal € 144.000 beschikbaar.

 

De Regeling Uitvoering van LEADER-projecten is tot en met 31 december 2019 geopend voor aanvragen. De LAG's vergaderen jaarlijks tweemaal over de tot dan toe ingediende aanvragen. Projecten moeten uiterlijk op 31 mei dan wel 25 oktober 2019 ingediend zijn om in de daarop volgende periode te kunnen worden beoordeeld. Het subsidieplafond voor Noordoost Fryslân bedraagt € 925.000, dat voor Noardwest Fryslân is € 850.000. 

Terug naar overzicht