Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
26

Noord-Brabant maakt nieuwe wijzigingen bekend in subsidieregeling voor cultureel erfgoed

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben de vijfde wijzigingsregeling op de Subsidieregeling cultureel erfgoed 2016 gepubliceerd. De paragraaf Eco-Archeologisch Onderzoek wordt opnieuw opengesteld voor aanvragen. Daarnaast is de regeling uitgebreid met een paragraaf Musea, bedoeld als pilot voor de ondersteuning aan kleine en middelgrote natuurhistorische musea, bij de uitvoering van innovatieve en ontwikkelingsprojecten.

De paragraaf Eco-Archeologisch Onderzoek richt zich op het behoud van eco-archeologische waarden en het behoud van informatie van eco-archeologische waarden in de provincie Noord-Brabant, die een bijdrage leveren aan de kennis over het klimaat, de flora en de fauna en het menselijk handelen in het verleden. Er kan subsidie worden verstrekt voor het uitvoeren van specialistische eco-archeologische onderzoek of het conserveren van eco-archeologische waarden. Aanvragen kunnen worden ingediend van 28 februari tot en met 30 oktober 2019. Het subsidieplafond voor deze periode is vastgesteld op € 33.628.

 

Subsidie vanuit de paragraaf Musea is bedoeld voor projecten, gericht op het structureel vernieuwen van de manier van tonen van een collectie, het realiseren van een toekomstbestendige publieksactiviteit of samenwerking. Aanvragen kunnen worden ingediend van 1 april tot en met 30 oktober 2019. Voor deze periode is in totaal € 500.000 beschikbaar. De bijdrage per project is maximaal € 24.999. Subsidies van minder dan € 5.000 worden niet verstrekt. Aanvragen kunnen uitsluitend worden ingediend door musea, die geregistreerd staan in het museumregister (tariefklasse a, b, c, d, of e) of door een Archeo hotspot.

Terug naar overzicht