Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
26

Fonds NutsOhra publiceert tweede call Eigen regie en participatie

Vanaf 4 maart kunnen bij het Fonds NutsOhra (FNO) aanvragen worden ingediend voor de call Eigen regie en participatie binnen het programma Klein Geluk. Het is voor de tweede (en voorlopig laatste) keer dat organisaties bij Klein Geluk subsidie kunnen aanvragen voor een structurele verbetering van eigen regie of participatie van mensen met een langdurige beperking op het vlak van gezondheid. Deadline is 25 april 2019. Het budget bedraagt € 645.000, de maximale bijdrage is € 100.000 per project.

De call Eigen regie en participatie is bedoeld voor projecten die een structurele verandering bewerkstelligen, die een positieve bijdrage levert aan de kwaliteit van leven van mensen met een langdurige beperking op het vlak van gezondheid. Tot de doelgroep van het programma en deze call rekent FNO mensen van alle leeftijden, alle aandoeningen (lichamelijk, psychiatrisch, zintuiglijk, verstandelijk of psychogeriatrisch), in de verschillende woonsituaties. Kenmerkend is de ervaren lagere kwaliteit van leven, waarop men zelf geen of weinig invloed heeft en waarvoor men in grote mate afhankelijk is van anderen. FNO zoekt specifiek naar projecten die een succesvolle methodiek of interventie inzetten en inbedden voor het structureel vergroten van de eigen regie of participatie van mensen met een langdurige beperking.

 

In aanmerking voor subsidie komen rechtspersonen (stichtingen en verenigingen), zoals zorginstellingen, patiëntenverenigingen, organisaties gericht op medezeggenschap en belangenbehartiging. De looptijd van een project is maximaal 18 maanden. Een project moet tussen 1 augustus en 1 december 2019 van start gaan en uiterlijk op 1 februari 2021 eindigen. 

 

Het programma Klein Geluk van FNO richt zich op het verbeteren van kwaliteit van leven van mensen met een langdurige beperking op het vlak van gezondheid. De mate waarin iemand dingen zelf kan bepalen (eigen regie), sociale relaties heeft met anderen (participatie) en zich fysiek en mentaal goed voelt (welbevinden), zijn belangrijke factoren die de kwaliteit van leven beïnvloeden. Klein Geluk ondersteunt daarom projecten die deze factoren positief beïnvloeden en waarbij de vraag en behoefte vanuit de doelgroep zelf centraal staat.

Terug naar overzicht