Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
26

Vooraankondiging joint transnational call Intestinal Microbiomics

Het Joint Programming Initiative 'a Healthy Diet for a Healthy Life (JPI HDHL) zal op 19 maart 2015 de subsidieoproep Intestinal Microbiomics lanceren. Deze transnationale subsidieoproep is een gezamenlijke oproep van de landen die participeren in dit JPI. Met de financiële middelen die ZonMw ter beschikking stelt, kunnen Nederlandse onderzoekers deelnemen aan deze transnationale subsidieoproep.

De oproep richt zich op onderzoek naar de effecten van voeding op de darmflora en de impact van voedingsgerelateerde variaties in de darmflora op gezondheid van de mens en/of de ontwikkeling van chronische ziekten. De deadline voor het indienen van voorstellen is 28 april 2015.


Met het initiatief voor dit JPI moeten de Europese krachten gebundeld worden om zo de beschikbare onderzoekscapaciteit op een aantal gezamenlijke onderwerpen efficiënter te benutten en een beter resultaat te behalen. Dit wordt gedaan door verschillende soorten onderzoek (onder anderen gedragsonderzoek, voedingsonderzoek, biomedisch onderzoek) aan elkaar te koppelen en te verbinden met preventiestrategieën en nieuwe processen, producten en toepassingen.

Terug naar overzicht