Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
26

Eerste call Kennisagenda aardwarmte geopend voor aanvragen

De Kennisagenda aardwarmte heeft een eerste call for proposals geopend. Partijen kunnen tot en met 11 maart aanvragen indienen voor diverse onderzoeksonderwerpen. Het budget voor deze oproep bedraagt € 300.000. Het bedrag zal, afhankelijk van de ingediende voorstellen, geheel of gedeeltelijk worden benut. De verdeling over de onderzoeksvragen is afhankelijk van de kwaliteit en de inhoud van de ingediende voorstellen.

Afgelopen maanden hebben het ministerie van Economische Zaken en LTO Glaskracht Nederland, afzonderlijk en gezamenlijk in het programma Kas als Energiebron, gewerkt aan een efficiëntere invulling van de beschikbare middelen voor aardwarmte-onderzoek. Hieruit is de gezamenlijke Kennisagenda Aardwarmte voortgekomen met als doel onderzoek centraal aan te sturen. Dat was nodig: het onderzoek was tot nu toe te versnipperd. Een tweede doel is om tot meer vraaggestuurd onderzoek te komen.

Voor onderzoeksbureaus en kennisinstellingen zal binnenkort een bijeenkomst worden georganiseerd, waarin de aard, opzet en organisatie van de Kennisagenda wordt besproken. Meer informatie volgt.

Terug naar overzicht