Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
26

Deadline 'Taal- en interactietrainingen Kinderopvang' zeer waarschijnlijk verlengd

Agentschap SZW zal de deadline voor 'Tijdelijke subsidieregeling versterking taal- en interactievaardigheden beroepskrachten en gastouders in de kinderopvang' naar alle waarschijnlijkheid verlengen. Nu is deze deadline nog gesteld op 27 februari 2015, maar het Agentschap bevestigt berichten dat deze deadline verlengd zal worden tot en met 30 april 2015. Officiële publicatie van deze wijziging in de Staatscourant is gepland voor eind volgende week.

Door subsidie te verlenen voor trainingen gericht op taal- en interactievaardigheden, beoogt deze regeling de beheersing van de Nederlandse taal en de interactievaardigheden van beroepskrachten en gastouders op een hoger peil te brengen. Subsidie kan worden aangevraagd door kindercentra en gastouderbureaus. Voor het eerste tijdvak bedraagt het budget voor deze regeling € 3.000.000.

In aanmerking komen de trainingen 'TINK' en 'Oog voor interactie', die respectievelijk ontwikkeld zijn door Sardes B.V. en het Nederlands Jeugdinstituut. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het type training. Voor een training voor individuele beroepskrachten bedraagt de subsidie maximaal € 650 per training. Voor een training (een train de trainer-opleiding) voor leidinggevenden of staffunctionarissen bij een kindercentrum, of voor bemiddelingsmedewerkers van een gastouderbureau, bedraagt de subsidie maximaal € 2.000 per training. Een subsidieaanvrager kan in één aanvraagtijdvak maximaal € 25.000 subsidie aanvragen.

Eerder deze week maakte kinderopvangtotaal.nl melding van de verlenging van de deadline. Navraag van Hezelbizz bij Agentschap SZW leert dat deze berichtgeving juist is. Overigens zijn er gedurende de looptijd van de regeling (tot en met december 2018) nog verschillende openstellingen gepland.

Terug naar overzicht