Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
26

Noord-Brabant opent subsidie voor verdienmodellen nationale parken

In 2011 is de financiering voor nationale parken in Noord-Brabant door het Rijk via het budget Inrichting Landelijk Gebied (ILG) komen te vervallen. De provincie heeft deze taak niet overgenomen.

Om de parken te helpen in hun zoektocht naar een toekomstperspectief, hebben zij, op kosten van de provincie een onderzoek naar alternatieve verdienmodellen laten uitvoeren. De Subsidieregeling verdienmodellen nationale parken Noord-Brabant wil een bijdrage leveren in de onrendabele kosten van een aantal noodzakelijke investeringen. Door deze investeringen kunnen de parken in de toekomst hun recreatieve en educatieve taak blijven vervullen.

Aanvragen kunnen worden ingediend in de tenderperiode, die loopt van 3 maart tot en met 31 maart 2014. Het subsidieplafond voor deze periode bedraagt € 500.000. Subsidie kan worden aangevraagd door nationale parken met een rechtspersoonlijkheid, voor zover deze zich geheel of gedeeltelijk in Noord-Brabant bevinden: nationaal park De Biesbosch, nationaal park De Groote Peel, nationaal park De Loonse en Drunense Duinen en grenspark De Zoom-Kalmthoutse Heide.

Terug naar overzicht