Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
26

Aanvragen voor Gezond Schoolplein mogelijk vanaf 12 maart

Vanaf 12 maart 2014 kunnen scholen ondersteuning aanvragen bij het realiseren van een 'Gezond Schoolplein', dat geschikt is als buitenlokaal en daarnaast aantrekkelijk is voor de wijk. De schoolpleinen zullen samen met partners uit de wijk en de betreffende gemeente worden ontwikkeld. De ondersteuning bestaat, naast een financiële bijdrage van € 50.000 voor de aanleg en oplevering, uit begeleiding en ondersteuning op het gebied van onderhoud, inzet van activiteiten en communicatie.

De selectie van scholen vindt plaats op basis van een in te vullen vragenlijst. Uit alle inschrijvingen worden 40 tot 50 scholen geselecteerd, die in de periode 2014-2016 een Gezond Schoolplein kunnen gaan realiseren. Indien er meer aanvragen binnenkomen, dan er budget beschikbaar is, worden scholen op basis van de ingevulde vragenlijst geselecteerd. Daarnaast wordt er gestuurd op spreiding en dat minimaal een derde van de scholen zich bevindt in een JOGG-wijk en/of achterstandswijk.

De open inschrijving sluit in juni 2014. Een exacte sluitingsdatum voor het indienen van aanvragen is nog niet bekend. De ondersteuning is bedoeld voor het primair onderwijs, het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs.

Terug naar overzicht