Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
26

Toekomst Jeugd in Actie programma

Het Europese programma Youth in Action loopt tot eind dit jaar. In het nieuwe programma, Erasmus for All, zal het onderdeel jeugd terugkomen als een apart onderdeel met een eigen budget. Ook blijven er subsidiemogelijkheden voor organisaties die internationale projecten willen opzetten. In de programmalijn Mobiliteit zullen internationale jongerenuitwisselingen, Europees vrijwilligerswerk en uitwisselingsmogelijkheden voor jongerenwerkers terugkomen. De andere Acties zullen in een andere vorm terugkomen binnen de programmalijn Strategische partnerschappen. De vorm van deze projecten zal meer flexibel zijn.

Het is nog onzeker of de training en ondersteuning door Youth in Action blijven bestaan. In het eerste voorstel van de Europese Commissie was training en ondersteuning niet opgenomen. Maar iedereen is het er inmiddels over eens dat dit, met name voor de kwaliteit van de projecten, heel belangrijk is.

Het is nog niet duidelijk of het nieuwe programma per 1 januari 2014, aansluitend aan het huidige programma van start gaat. Dit is afhankelijk van de onderhandelingen over het vervolgprogramma. Youth in Action heeft in 2013 nog twee volwaardige subsidiedeadlines (1 mei en 1 oktober). Voor beide deadlines geldt dat projecten die subsidie toegekend hebben gekregen kunnen doorlopen tot in 2014 of verder. Voor de deadline van 1 oktober 2013 kan subsidie worden aangevraagd voor projecten die starten tussen 1 januari en 30 juni 2014.

Terug naar overzicht