Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
26

Oproepen ZonMw IIIe Programma Revalidatieonderzoek (€ 600.000)

ZonMw heeft drie oproepen gepubliceerd binnen het IIIe Programma Revalidatieonderzoek. De deadline voor indienen voor elk onderzoeksprogramma is 16 mei 2013. Het IIIe Programma Revalidatieonderzoek is een vervolg op het I en IIe Programma Revalidatieonderzoek en wordt financieel mogelijk gemaakt door Revalidatie Nederland, Fonds NutsOhra, Revalidatiefonds, Johanna KinderFonds (JKF) / Stichting Rotterdams Kinderrevalidatie Fonds Adriaanstichting (KFA) en Nederlandse Vereniging van Revalidatieartsen (VRA). De hoofddoelstellingen zijn de volgende:
• versterking van de kwaliteit van het multidisciplinaire revalidatieonderzoek met expliciete aandacht voor het patiëntenperspectief;
• verankering van de revalidatieonderzoeksinfrastructuur.

Het IIIe programma concentreert zich op onderzoek naar het effect van revalidatie-interventies vanuit patiëntenperspectief. De focus ligt op patiëntgeoriënteerde uitkomstmaten: de revalidatie richt zich nadrukkelijk op de bevordering van autonomie en zelfredzaamheid en de verbetering van maatschappelijke participatie en kwaliteit van leven. Voor elk onderzoeksprogramma is € 600.000 beschikbaar. Er kan maximaal € 560.000 worden aangevraagd. Voor het implementatieproject wordt € 40.000 gereserveerd.

Terug naar overzicht