Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
26

Laatste MDIEU-aanvraagtijdvakken bekendgemaakt

Aanvraagtijdvakken
Bij de vier aanvraagtijdvakken gaat het om:

  • een tijdvak voor aanvragen voor het uitvoeren van een sectoranalyse of het uitvoeren van een update van een sectoranalyse. Dit tijdvak loopt van 5 februari 2024 (9.00 uur) tot en met 29 maart 2024 (17.00 uur) en heeft een subsidieplafond van € 2 miljoen;
  • een tijdvak voor aanvragen voor het uitvoeren van een activiteitenplan door samenwerkingsverbanden. Dit tijdvak loopt van 2 april 2024 (9.00 uur) tot en met 27 september 2024 (17.00 uur) en heeft een subsidieplafond van € 200 miljoen;
  • een tijdvak voor aanvragen voor het uitvoeren van een activiteitenplan door arbeidsorganisaties. Dit tijdvak loopt van 2 april 2024 (9.00 uur) tot en met 26 april 2024 (17.00 uur) en heeft een subsidieplafond van € 100 miljoen;
  • een tijdvak voor aanvragen voor het uitvoeren van een activiteitenplan door arbeidsorganisaties. Dit tijdvak loopt van 2 september 2024 (9.00 uur) tot en met 27 september 2024 (17.00 uur) en heeft een subsidieplafond van € 100 miljoen.

Het tijdvak voor activiteitenplannen van sectorale samenwerkingsverbanden wordt dus opengesteld voor een periode van zes maanden. Voorgaande vergelijkbare tijdvakken zijn telkens opengesteld voor een periode van drie maanden. Er is nu echter gekozen voor een langer tijdvak om sectorale samenwerkingsverbanden die al een activiteitenplan aan het uitvoeren zijn, de ruimte te bieden de projectperiode zo goed mogelijk aan te laten sluiten op vorige projectperiodes en zo optimaal gebruik te kunnen maken van de looptijd van de MDIEU.

Voor activiteitenplannen van arbeidsorganisaties worden dus twee tijdvakken opengesteld in 2024. Er is namelijk gebleken dat arbeidsorganisaties vooral in het begin van het tijdvak hun aanvragen indienen. Met twee kortere tijdvakken hebben arbeidsorganisaties meer mogelijkheden hun aanvragen in te dienen. Bovendien sluit dit beter aan op de benodigde behandelcapaciteit van Uitvoering Van Beleid (UVB). In tegenstelling tot het vorige tijdvak voor arbeidsorganisaties, zijn nu overigens geen aparte subsidieplafonds vastgesteld voor aanvragen tot € 300.000 en aanvragen boven € 300.000.

Beslistermijn
De termijn waarbinnen moet worden beslist op een ingediende aanvraag is als volgt gewijzigd: voortaan hoeft niet meer te worden beslist binnen dertien weken na ontvangst van de volledige subsidieaanvraag, maar binnen dertien weken na sluiting van het aanvraagtijdvak. Hiertoe is besloten om UVB meer tijd te geven alle aanvragen te verwerken. Door de openstelling van de MDIEU voor arbeidsorganisaties is gebleken dat deze wijziging nodig is om een zorgvuldige en tijdige behandeling van de aanvragen te garanderen.

Over de regeling
Het doel van de MDIEU-regeling is het faciliteren van maatwerkafspraken betreffende duurzame inzetbaarheid en eerder uittreden binnen sectoren en arbeidsorganisaties.

Terug naar overzicht