Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
26

Filmfonds-oproep De Oversteek voor beginnende speelfilmregisseurs

Producenten, scenaristen en regisseurs kunnen tot en met 17 maart 2015 een voorstel indienen voor het artistieke speelfilmproject 'De Oversteek'. Dit project is een samenwerking tussen het Filmfonds, Mediafonds, CoBO, VPRO en NTR en richt zich op beginnende regisseurs met hun eerste speelfilm. In aanmerking komen projecten die een eigentijds, urgent verhaal vertellen in een krachtige beeldtaal, met internationale (festival)potentie.

Er is budget beschikbaar voor de ontwikkeling van maximaal 6 projecten en het realiseren van 2 speelfilms.

De fase van scenario-ontwikkeling verloopt in twee termijnen:

1) Van alle ingediende projecten op 17 maart 2015 kunnen 6 projecten een bijdrage van € 8.500 ontvangen voor de fase van synopsis naar treatment;
2) 19 augustus 2015 worden deze treatments ingediend, waarna 4 projecten een bijdrage van € 13.000 kunnen ontvangen voor de fase van treatment naar scenario. In deze fase kan voor meeschrijvende regisseurs een eenmalige bijdrage van € 2.500 aangevraagd worden.

Nadat de selectiecommissie medio februari 2016 de twee te verfilmen scenario’s heeft gekozen, volgt naast de toekenning voor een realiseringsbijdrage nog een derde termijn met een bijdrage van € 4.500 zodat de geselecteerde scenario’s een laatste bewerking kunnen ondergaan. Na de selectie van de films voor realisering zullen de omroepen een beroep doen op CoBO, zodat een totaalbedrag van bijna € 900.000 per film (afhankelijk van de hoogte van de CoBO-bijdrage) beschikbaar wordt gesteld voor de realisering.

Terug naar overzicht