Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
26

€ 14 miljoen investering in werkplan Metropoolregio Amsterdam

Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de Metropoolregio Amsterdam (MRA) investeren gezamenlijk ruim € 14 miljoen in het nieuwe regioplan 'Werk maken van talent'. Dit programma is gericht op het optimaal benutten van talent op de regionale arbeidsmarkt. De komende twee jaar worden tien projecten uitgevoerd om mensen op te leiden of om te scholen voor banen binnen kansrijke sectoren.

De projecten die in het kader van het regioplan worden uitgevoerd, staan in het teken van banen, scholing en begeleiding van talent naar regionale kansrijke sectoren zoals IT en techniek. De verschillende projecten zijn erop gericht jongeren werkervaring op te laten doen, een beter profiel te geven in de (installatie)techniek, hospitality en logistiek, om ZZP’ers om- en bij te scholen, excellentietrajecten in het mbo in te richten, een online platform voor werkzoekende jongeren op te zetten en hoogopgeleide werklozen om te scholen tot ICT-professional. Gedurende de uitvoering wordt de netto effectiviteit van de projecten gevolgd en geëvalueerd.

Het ministerie kent € 7 miljoen subsidie toe op grond van de Regeling cofinanciering sectorplannen. 15 januari 2015 is een nieuw tijdvak geopend voor het indienen van sectorplannen, dat loopt tot en met 29 mei 2015. Het plafond voor dit tijdvak bedraagt € 150 miljoen. Een aanvraag kan worden ingediend door een samenwerkingsverband, dat tenminste bestaat uit (tenminste) een werknemers- en een werkgeversorganisatie. In 2015 richt de regeling zich specifiek op de cofinanciering van sectorplannen die de overgang bevorderen van-werk-naar-werk en van-werkloosheid-naar-werk, met de mogelijkheid van brug-WW.

Terug naar overzicht