Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

nov
25

Internationale call over duurzame stedelijke mobiliteit op komst

In december 2019 verwacht het Joint Programming Initiative Urban Europe (JPI Urban Europe) een nieuwe call over duurzame stedelijke mobiliteit te openen, waaraan zestien landen meedoen (waaronder Nederland).

Een internationale matchmaking-bijeenkomst met betrekking tot de call zal op 13 januari 2020 plaatsvinden tijdens de jaarlijkse 'Transportation Research Board Meeting' in Washington DC, zo meldt NWO.

Zo groot mogelijke impact
Het ERA-NET Cofund Urban Accessibility and Connectivity (ENUAC) wordt naar verwachting dus in december 2019 geopend, met als doel om nieuwe oplossingen en benaderingen voor duurzame stedelijke mobiliteit te ontwikkelen en te testen. Zestien landen met dezelfde ambitie gaan hun middelen delen om een aantal calls te organiseren voor onderzoeks- en innovatieprojecten en voor begeleidende maatregelen, zodat een zo groot mogelijk impact behaald wordt.

De gezamenlijke calls en acties zullen gericht zijn op maatregelen voor betere stedelijke toegankelijkheid en connectiviteit voor alle groepen in de samenleving, in combinatie met steeds duurzamere systemen voor stedelijke mobiliteit.

Co-creatie en maatschappelijke impact
Projecten komen in aanmerking voor de call als er sprake is van co-creatie en indien stakeholders al vanaf het begin nauw betrokken worden. Het onderzoek moet gebaseerd zijn op actuele stedelijke uitdagingen. Van de projecten wordt verwacht dat de resultaten nieuwe benaderingen, tools, instrumenten, inzichten en kennis opleveren voor stakeholders en zo bijdragen aan een steeds duurzamere stedelijke toegankelijkheid en connectiviteit.

De projectresultaten moeten een duidelijke bijdrage leveren aan de verwezenlijking van relevante doelstellingen van het stedelijk, regionaal, nationaal en Europees vervoersbeleid. Zo worden steden, stadsbewoners, gemeenschappen, bedrijven en instellingen geholpen om optimaal gebruik te maken van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van stedelijke mobiliteit.

Matchmaking-bijeenkomst
JPI Urban Europe en de Zweedse ambassade in Washington DC nodigen geïnteresseerden uit voor een internationale matchmaking-bijeenkomst. Daar wordt meer informatie gegeven over de call, en kunnen bezoekers kennismaken met collega-onderzoekers en stakeholders, en de mogelijkheden verkennen om een gezamenlijk voorstel te ontwikkelen voor de call.

Kijk voor meer informatie over de aanstaande call en matchmaking-bijeenkomst op: https://www.nwo.nl/actueel/nieuws/2019/11/vooraankondiging-nieuwe-internationale-cofund-call-over-duurzame-stedelijke-mobiliteit-verwacht.html

Terug naar overzicht