Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
25

Tijdelijke uitbreiding MKB borgstellingskrediet en Garantie Ondernemingsfinanciering

Op 17 september j.l. heeft Minister van Kamp Economische Zaken de Tweede Kamer geïnformeerd over aanhoudende problemen die een belangrijk deel van het bedrijfsleven ondervindt bij het aantrekken van financiering. Eén van de aangekondigde maatregelen betreft een tijdelijke uitbreiding van twee onderdelen van de Subsidieregeling starten, groeien en overdragen van ondernemingen. Het betreft een verruiming van de Borgstelling MKB-kredieten (BBMKB) en een verhoging van de maximale financiering van de Garantie Ondernemingsfinanciering.

Met ingang van 1 november 2013 kunnen ondernemers gebruik maken van een verruimde faciliteit binnen de Borgstelling MKB-kredieten. Voor bedrijfsborgstellingskredieten van maximaal € 200.000 wordt het percentage verlaagd van 100% naar 33,3%. Het borgstellingspercentage gaat daarmee voor deze kredieten omhoog van per saldo 45% naar per saldo 67,5%.

De Garantie Ondernemingsfinanciering zal worden uitgebreid van financieringen van maximaal € 50 miljoen naar financieringen van maximaal € 150 miljoen. Deze uitbreiding geldt ook voor de Garantstelling gericht op bankgaranties.

Terug naar overzicht