Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
25

Nieuwe oproepen programma voor audiovisuele sector in december 2013 verwacht

Op 1 januari 2014 start het Creative Europe Programma. Het nieuwe programma bouwt voort op de successen van de programma's MEDIA, MEDIA Mundus en Cultuur. In het nieuwe programma is tevens een Cross sectorale strand opgenomen, waarbinnen ruimte is voor een nieuwe garantiefaciliteit voor de culturele en creatieve sector. Daarnaast zullen er nieuwe regelingen geïntroduceerd voor publieksbereik, mediawijsheid en interactieve werken. Er komt naar verwachting tevens een regeling voor fondsen, die zich richten op internationale coproducties tussen Europese landen en de rest van de wereld.
Het totale budget voor het nieuwe programma wordt geschat op € 1.462 miljoen. Hiervan is € 824 miljoen beschikbaar voor MEDIA, € 455 miljoen voor cultuur en € 184 miljoen voor de cross-sectorale strand.

Door de overgang naar het nieuwe programma zullen de eerder aangekondigde nieuwe oproepen voor steun vertraging oplopen. De nieuwe oproepen zullen naar verwachting in december worden gepubliceerd. De eerste deadlines worden verwacht in februari 2014.

Terug naar overzicht