Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
25

Eramus+ selecteert 42 strategische partnerschappen uit call

Het Nationaal Agentschap Erasmus+ (NA) heeft 42 strategische partnerschappen geselecteerd. Er werden in totaal 248 aanvragen ingediend, zowel vanuit het hoger onderwijs, als het middelbaar beroeps onderwijs, primair- en voortgezet onderwijs en volwasseneducatie. De toewijzingen komen voort uit de 2014 Erasmus+ call.

Strategische partnerschappen hebben als doel, kwaliteitsverbetering en innovatie tot stand te brengen, door samenwerkingen op te zetten tussen onderwijsinstellingen, jongerenorganisaties, lokale en regionale overheden, bedrijven en non-gouvernementele organisaties. Van het Erasmus+ budget in 2014 is 28% bestemd voor de strategische partnerschappen. Voor Nederland is € 11,5 miljoen gereserveerd.

Vanuit het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) ontving het NA 43 aanvragen. Het budget werd ruim drie maal overschreven. Er was € 4,2 miljoen beschikbaar. Er kwamen 18 projecten in aanmerking voor subsidie, maar vanwege het beperkte budget kon er aan slechts 15 projecten budget worden toegekend.

In het hoger onderwijs (ho) werden in totaal 49 aanvragen ingediend, waarvan 23 van hbo’s, 16 van universiteiten en 12 uit andere instellingen. Voor het ho was ruim € 2 miljoen beschikbaar. Er is budget toegekend aan zeven aanvragen.

In de tweede helft van september zal door het NA gecontroleerd worden of er geen sprake is van 'double funding' van de ingediende projecten. Wanneer er sprake is van double funding, betekent dit, dat dezelfde aanvraag in meer dan één programmaland is ingediend.

Terug naar overzicht