Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
25

Drie projecten ZonMw IIIe Programma Revalidatieonderzoek geselecteerd

In het ZonMw IIIe Programma Revalidatieonderzoek zijn drie projecten geselecteerd. Twee hiervan zijn definitief gehonoreerd en starten in januari 2015. De stuurgroep van het programma heeft de financiers geadviseerd drie van de tien aanvragen te honoreren, waarvan één onder voorwaarden. De financiers hebben dit advies overgenomen. De stuurgroep vergaderde voor de vierde keer, op 10 juli 2014.

De projecten zijn effectstudies die de werking van verschillende revalidatiestrategieën onderzoeken. Doel van het Programma Revalidatieonderzoek is de versterking van de kwaliteit van het multidisciplinaire revalidatieonderzoek met expliciete aandacht voor het patiëntenperspectief.

De projecten die definitief gehonoreerd zijn, zijn de volgende:
• CARE4BRAIN: personalized CAREgiver and patient support in rehabilitation FOR patients with acquired BRAIN Deficits;
• Co-creation at hand: The road to independence.

Het programma wordt uitgevoerd door ZonMw in samenwerking met Revalidatie Nederland, Fonds NutsOhra, Revalidatiefonds, Johanna KinderFonds (JKF) / Stichting Rotterdams Kinderrevalidatie Fonds Adriaanstichting (KFA) en Nederlandse Vereniging van Revalidatieartsen (VRA) welke de gehonoreerde projecten ook zullen financieren.

Terug naar overzicht