Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
25

Voorlichtingsbijeenkomsten WBSO en RDA najaar 2013

Agentschap NL organiseert dit najaar weer een aantal voorlichtingbijeenkomsten over de WBSO en RDA. De 7 bijeenkomsten zijn verspreid over het land: in Eindhoven, Zwolle, Amsterdam, Rotterdam, Groningen en Den Haag. Ze zijn gratis toegankelijk voor innovatieve bedrijven die R&D-projecten willen uitvoeren. De wijzigingen voor 2014 zullen ook aan bod komen.
Doel van de regeling Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) is het bevorderen van innovatie (speur- en ontwikkelingswerk, (S&O)) in het bedrijfsleven door middel van een tegemoetkoming in de loonkosten. De tegemoetkoming wordt op de volgende manier geregeld:
1. Een tegemoetkoming in de loonkosten die gemoeid zijn met S&O in de vorm van een vermindering van de af te dragen loonheffing.
2. Een aftrek S&O voor zelfstandige ondernemers.
3. Een extra tegemoetkoming voor startende ondernemers of ondernemingen.

Met de RDA kunnen aan R&D-gerelateerde investeringen in bedrijfsmiddelen en de bijbehorende exploitatiekosten in mindering worden gebracht op de fiscale winst. Hierbij kunt u denken aan investeringen in machines, materialen of uitbestede kosten zoals de bouw van een prototype.

Terug naar overzicht