Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
25

ZonMw-oproep 'Innovatie van Richtlijnen'

ZonMw heeft de oproep 'Innovatie van Richtlijnen' geopend. De oproep vindt plaats binnen het programma Kwaliteit van Zorg, subprogramma Ondersteuning Zorginstituut.

De oproep is gericht op het moderniseren van reeds bestaande richtlijnen. Modernisering in de zin van meer digitale vervlechting met aanpalende producten, visueler ingericht, flexibel(er) inspringend op nieuwe evidence (flexibele update, living guidelines) en meer gericht op de individuele patiënt, waarbij ‘aanpalende producten’ integraal en coherent volgen. Aanpalende producten mogen hierbij breed opgevat worden (onder andere registers, patiëntpaden, indicatoren, (shared)decision support systems en patiëntversies). Dit met aandacht voor informatiestandaarden en voor het op elkaar aansluiten van de richtlijnen in het bijzonder die van verschillende beroepsgroepen die betrokken zijn bij samenhangende zorg.

Aan het eind van de onderzoeksperiode levert ieder project minimaal één gemoderniseerde richtlijn op, met minimaal één aanpalend gekoppeld product. Ook levert ieder project een bijdrage aan een nieuwe versie van de Leidraad voor Kwaliteitsstandaarden die andere richtlijnmakers kunnen gebruiken om hun richtlijn op eenzelfde manier te moderniseren.

Aanvragen kunnen worden ingediend door een beroepsorganisatie die eigenaar is van richtlijnen of door de beheerder/regiehouder van multidisciplinaire richtlijnen, namens de beroepsorganisaties die hier gezamenlijk eigenaar van zijn. Samenwerking met zorginhoudelijk deskundigen (gebruikers) en academische disciplines betrokken bij richtlijnontwikkeling enerzijds en disciplines als informatiekunde, informatica en datascience anderzijds is verplicht. Daarnaast wordt er actief bijgedragen aan het ontwikkel- en onderzoeksnetwerk en aan de nieuwe Leidraad voor Kwaliteitsstandaarden.

Voor deze oproep is € 1,8 miljoen beschikbaar. De subsidie bedraagt maximaal € 300.000 per project, met een maximale looptijd van drie jaar.

Aanvragen kunnen tot en met 8 oktober 2019 (14:00 uur) worden ingediend via ProjectNet.

Kijk voor meer informatie op: https://www.zonmw.nl/nl/subsidies/openstaande-subsidieoproepen/detail/item/innovatie-van-richtlijnen/

Terug naar overzicht