Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
25

Nieuwe Friese regeling voor toekomstbestendige huisartsenzorg

De provincie Friesland heeft de Subsidieregeling bouw of verbouw huisartsenpraktijk Fryslân (BVHUISFR) gepubliceerd.

Doel van deze nieuwe regeling is het toekomstbestendig maken van de huisartsenzorg in de provincie Friesland, waarbij specifiek wordt ingezet op het continueren van bestaande, dan wel het vestigen van nieuwe huisartsenpraktijken binnen de provincie. Voor de regeling is een totaalbudget van € 325.000 beschikbaar.

Subsidie kan uitsluitend worden verstrekt aan een in een rechtsvorm georganiseerde huisarts of praktijkhoudende huisarts.

Subsidie wordt verstrekt voor activiteiten die zien op:

  • bouw of verbouw van een bestaande of nieuwe huisartsenpraktijk;
  • het inhuren van een externe adviseur voor het voor een huisarts opstellen van vastgoed- of huisvestingsplan voor de bouw of verbouw van een bestaande of nieuwe huisartsenpraktijk.


De subsidie bedraagt maximaal 50% van de subsidiabele kosten, met een maximum van € 50.000 voor de bouw of verbouw van een bestaande of nieuwe huisartsenpraktijkten en 100% van de subsidiabele kosten, met een maximum van € 5000 voor het inhuren van een externe adviseur.

Aanvragen kunnen worden ingediend bij Gedeputeerde Staten van de provincie Friesland. Aanvragen met betrekking tot de bouw of verbouw van een bestaande of nieuwe huisartsenpraktijk kunnen van 30 september 2019 tot en met 3 december 2019 worden ingediend. Deze aanvragen worden gerangschikt. Aanvragen met betrekking tot het inhuren van een externe adviseur kunnen van 30 september 2019 tot en met 1 juni 2021 worden ingediend. Deze subsidie wordt verdeeld op volgorde van datum van binnenkomst van de subsidieaanvragen.

Terug naar overzicht