Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
25

Eindevaluatie ZonMw-programma Sport, Bewegen en Gezondheid goed ontvangen

Minister Edith Schippers van VWS is tevreden over de eindevaluatie van het programma Sport, Bewegen en Gezondheid. Ze concludeert dat het programma een duidelijke bijdrage heeft geleverd aan de positionering van Sport, Bewegen en Gezondheid in de academische wereld. Het goede nieuws is dat hiermee de Sport, bewegen en gezondheid -onderzoeksinfrastructuur versterkt is. Deze lijn wil ze graag doorzetten.

In de Kamerbrief over eindevaluatie onderzoeksprogramma Sport, Bewegen en Gezondheid (2004-2014) onderstreept Schippers het belang van zowel strategisch onderzoek als toegepast onderzoek, evenals het beter betrekken van het praktijkveld bij het programmeren en toewijzen van onderzoek.
Ze verwijst naar het lopende Onderzoeksprogramma Sport waar de input van de praktijk een belangrijke eis is. De verbinding met de praktijk noemt ze ook een belangrijk uitgangspunt voor het nieuwe programma Sportblessurepreventie.

Het onderzoeksinfrastructuur programma Sport, bewegen en gezondheid (2004-2014) was een uitwerking van een advies uit 2001 van de toenmalige Raad voor Gezondheidsonderzoek (RGO). Het budget van het programma was € 6,5 miljoen, verspreid over drie tranches (2004, 2007 en 2012).
De doelen waren:

• Versterken van de onderzoeksinfrastructuur op het gebied van Sport, bewegen en gezondheid;

• Vergroten van de kennis op het gebied van sport en gezondheid onder meer voor preventie en behandeling van aandoeningen en sportblessures;

• Versterken van verspreiding en toepassing van de onderzoeksresultaten.


ZonMw had opdracht  voor de evaluatie gegeven aan Technopolis BV. In het rapportvan Technopolis BV staan operationele aandachtspunten en suggesties. De eindevaluatie is nagekeken door een evaluatiecommissie onder leiding van Prof. Dr. M. van Bottenburg van de Universiteit Utrecht.

Terug naar overzicht