Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
25

€ 2.500 voor professionele ontwikkeling van de informatievoorziening

Jaarlijks stelt het GO Fonds, de stichting die zich richt op de ontwikkeling van de informatiedienstverlening, een bijdrage beschikbaar voor organisaties en individuen in de informatievoorziening, onder de titel 'Blijf in Beweging'. Het beste idee wordt beloond met een bedrag van € 2.500. Inzenden is mogelijk tot en met 12 oktober 2015.

De voorstellen moeten relevant zijn voor het vakgebied, inspirerend voor andere vakgenoten en de mogelijkheid bieden voor terugkoppeling. Deelname is uitsluitend mogelijk voor leden van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI). De winnaar wordt bekendgemaakt op 12 november 2015, tijdens het KNVI congres.

Blijf in Beweging 2014 werd gewonnen door Tessa Pronk, die zich bezighoudt met het ontwikkelen van een applicatie voor text mining. Het proces van text mining is in te delen in drie fases: preprocessing, text mining en presentatie. In de eerste fase bewerkt de computer de documenten zo, dat deze ze kan doorzoeken op patronen en relaties. In de tweede fase (text mining) probeert de computer informatie uit de documenten te halen. In de laatste fase vertaalt de computer zijn bevindingen terug naar gewone mensentaal, door grafische weergaven in bijvoorbeeld boomdiagrammen.

Terug naar overzicht