Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
25

Ruim € 1,6 miljoen voor bestrijding jeugdwerkloosheid Twente

De regio Twente ontvangt een Europese subsidie van € 1,668 miljoen voor de aanpak van de jeugdwerkloosheid. De subsidie is afkomstig uit het Europees Sociaal Fonds (ESF) en wordt ingezet voor verschillende projecten om de toeleiding van jongeren naar de arbeidsmarkt te bevorderen. Enschede trad, als centrumgemeente van de arbeidsmarkregio Twente, op als aanvrager van de subsidie. Het doel is om 5.400 jongeren aan een baan helpen.  
De subsidie wordt verdeeld over deze zes Twente brede projecten:
• De begeleiding van kwetsbare jongeren naar werk en onderwijs;
• De inzet van jongerenvouchers: de jongerenvoucher is een loonkostensubsidie voor werkgevers met een waarde van maximaal € 2500. Werkloze jongeren kunnen de voucher aan een werkgever overhandigen als de werkgever de jongere een jaarcontract aanbiedt voor minimaal 32 uur;
• Inzet jongerencoaches: jongerencoaches van Werkplein Twente begeleiden jongeren naar werk;
• Het bevorderen van stageplaatsen in de bouw in samenwerking met de samenwerkende bouwopleidingsbedrijven;
• Inzet op startende zelfstandigen;
• VSO/PRO scholen voor voortgezet speciaal onderwijs en praktijkonderwijs.
De arbeidsmarkregio Twente bestaat uit de volgende 14 gemeenten: Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo (O), Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden. De subsidie werd in samenwerking met onderwijs en bedrijfsleven aangevraagd.

Terug naar overzicht