Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
25

Drenthe trekt € 1,4 miljoen uit voor nieuwe functie leegstaande bedrijfspanden

De provincie Drenthe wil stimuleren dat leegstaande panden in dorpscentra, aanloopstraten en beeldbepalende plekken een nieuwe functie krijgen. Hiervoor zal zij de regeling Stimulering herontwikkeling en herbestemming vastgoed openen. Het budget voor de regeling bedraagt € 1,4 miljoen. Hiervan komt € 1 miljoen beschikbaar voor Zuidoost-Drenthe. Aanvragen kunnen van 1 september tot 1 december 2014 worden ingediend. Per aanvraag is de maximale subsidie € 40.000.

Met deze stimuleringsregeling wil Drenthe de vitaliteit en aantrekkelijkheid van dorpen bevorderen. De regeling is een uitwerking van de investeringsimpuls voor de bestaande woning- en bedrijfsvoorraad uit de Voorjaarsnota 2013 en 2014 en maakt onderdeel uit van het programma Vitaal Platteland. Het vormt een aanvulling op al bestaande instrumenten van de provincie op het gebied van leefbaarheid en vitaliteit, verduurzaming en behoud van monumenten en karakteristiek vastgoed.

Volgens gedeputeerde Munniksma valt bij een nieuwe functie te denken "aan een winkelpand dat een woonbestemming krijgt of omgebouwd wordt tot zorgappartementen of het samenvoegen van twee bedrijfspanden tot één. Hierdoor krijgen de panden nieuwe waarde en de leefomgeving een positieve impuls."

Terug naar overzicht