Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
25

1000-jongerenplan Overijssel in 2015 voortgezet in Twente

Het 1000-jongerenplan is een initiatief van de provincie Overijssel om werkgevers, die jongeren een werkleertraject aanbieden, financiële ondersteuning te verlenen. De regeling loopt af op 31 december 2014. In de regio Twente wordt het plan in 2015 echter voortgezet. De 14 Twentse gemeenten zullen het Jongerenplan integreren in hun reguliere aanpak van de arbeidsmarkt. De huidige regeling voorziet in een provinciale subsidie van maximaal € 6.000 per jongere.

Het plan zal in 2015 in Twente worden voortgezet door continuering van de regionale samenwerking met alle arbeidsmarktpartners. Per 1 januari 2015 zal de subsidieregeling beëindigd worden. Vanaf die datum kunnen Twentse werkgevers nog wel gebruikmaken van de reguliere subsidiemogelijkheden, zoals premiekorting of loonkostensubsidie.

De provincie Overijssel is verdeeld in drie arbeidsmarktregio's. Behalve Twente zijn dit IJsselVecht en de Stedendriehoek. Per 15 juni jl. is het in de regio IJsselVecht niet meer mogelijk om aanvragen in te dienen, omdat met de huidige instroom het afgesproken aantal leerwerktrajecten ruimschoots gehaald zal worden.

Terug naar overzicht