Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
25

Tijdelijke verhoging subsidiebedragen energiebesparing eigen huis

De subsidiebedragen van de Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (EEH) worden tijdelijk verhoogd.

Hiertoe heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) besloten om particuliere woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaren (VvE's) tegemoet te komen in de huidige onzekere tijden.

Het gaat om een verhoging van 10% tot ongeveer 30% van de investeringskosten. BZK wil hiermee woningeigenaren extra financieel ondersteunen zodat zij verduurzamingsplannen kunnen uitvoeren. De nieuwe subsidiebedragen per maatregel zullen binnenkort worden gepubliceerd in de Staatscourant, zo meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Particuliere woningeigenaren die minimaal twee isolatiemaatregelen laten uitvoeren en betalen tussen 1 juni 2020 en 31 december 2020 komen in aanmerking voor een verhoogd subsidiebedrag. VvE's die na 1 juni 2020 een aanvraag voor energiebesparende maatregelen indienen, krijgen subsidie met het verhoogde tarief. Dit omdat de VvE's hun aanvraag indienen vóór de verbetering van hun gebouw.

Belangrijk is ook dat aanvragen uiterlijk op 31 december 2020 worden ingediend om in aanmerking te komen voor de subsidieverhoging. De overige voorwaarden blijven ongewijzigd, aldus RVO.

Zie ook: https://www.rvo.nl/actueel/nieuws/tijdelijke-verhoging-subsidiebedragen-seeh

Terug naar overzicht