Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
25

Consultatie nieuwe regeling aanschaf emissieloze touringcars

Aanvragen kunnen worden ingediend door touringcarbedrijven en concessiehouders. Subsidie kan worden verstrekt voor de aanschaf van één of meerdere nieuwe emissieloze touringcars van voertuigcategorie M3. Onder een emissieloze touringcar wordt verstaan: een emissieloos batterij-elektrisch motorvoertuig dat blijkens het kentekenregister of een aantekening op het kentekenbewijs is goedgekeurd voor een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur.

De subsidie bedraagt ten hoogste 30% van de in aanmerking komende kosten, tot een maximum van € 90.000 per emissieloze touringcar. Het subsidiepercentage wordt met 20 procentpunten verhoogd voor subsidie aan een middelgrote onderneming, tot een maximum van € 150.000 per emissieloze touringcar. Voor een kleine onderneming wordt het subsidiepercentage met 30 procentpunten verhoogd, tot een maximum van € 180.000 per emissieloze touringcar.

Aanvragen kunnen – nadat de regeling officieel in werking is getreden en een openstelling is gepubliceerd – worden ingediend bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Subsidie wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst van de aanvragen. De te verdelen subsidieplafonds zijn naar verwachting € 1 miljoen (voor concessiehouders) en € 4 miljoen (voor touringcarbedrijven) per jaar voor 2024 en 2025.

Geïnteresseerden kunnen tot en met 27 mei 2024 reageren op de nu bekendgemaakte concept-regeling. Kijk voor meer informatie hiervoor op: https://www.internetconsultatie.nl/tijdelijke_subsidieregeling_aanschaf_emissieloze_touringcars/b1

Terug naar overzicht