Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
25

Noord-Holland wijzigt subsidieregeling voor monumenten

Door de wijziging kan voortaan subsidie worden aangevraagd voor de volgende (licht gewijzigde) activiteiten:

  • a. de herbestemming van cultureel erfgoed, beschermd als rijksmonument dat in oorsprong niet is vervaardigd voor bewoning;
  • b. de restauratie, herbestemming of verduurzaming van cultureel erfgoed dat is beschermd als provinciaal monument;
  • c. de restauratie, herbestemming of verduurzaming van cultureel erfgoed dat is beschermd als gemeentelijk monument en dat in oorsprong behoort tot het industrieel, religieus of agrarisch erfgoed van die gemeente;
  • d. de restauratie, herbestemming of verduurzaming van cultureel erfgoed dat door de desbetreffende gemeente is erkend als beeldbepalend of karakteristiek en dat in oorsprong behoort tot het agrarisch erfgoed van die gemeente.

De subsidie wordt verstrekt in de vorm van een lening door het Nationaal Restauratiefonds. De subsidie voor de restauratie van een cultureel erfgoed als bedoeld onder b, bedraagt maximaal € 350.000 (dit was voorheen € 250.000). De totale subsidie voor een aanvraag op grond van één of meer van de activiteiten genoemd onder a en c en d, bedraagt maximaal € 350.000 (dit was voorheen € 1 miljoen).

Verder kunnen aanvragen voortaan niet meer doorlopend worden ingediend, maar tijdens een aanvraagperiode. De aanvraagperiode voor 2024 loopt van 2 april (9:00 uur) tot en met 1 november 2024 (17:00 uur). Het subsidieplafond voor deze periode bedraagt € 475.000.

Terug naar overzicht