Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
25

NRO stelt financiering beschikbaar voor regisseursfunctie en vergelijkend onderzoek

Het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) zoekt een regisseur voor een nieuw research & development-programma op het vlak van onderwijsachterstandenbestrijding. Gekoppeld aan deze regisseur moet vergelijkend onderzoek plaatsvinden. De call Regie R&D-programma Onderwijsachterstandenbeleid gaat binnenkort open. Intentieverklaringen kunnen tot en met 16 april 2019 worden ingediend. In totaal is er een budget van € 500.000 beschikbaar.

Voor de regisseur van het R&D-programma ‘Effectieve interventies onderwijsachterstanden’ is € 400.000 beschikbaar voor een periode van 4 jaar (€ 100.000 per jaar) en voor het vergelijkend onderzoek is € 100.000 beschikbaar.

 

De regisseur van het R&D-programma voert de regie over de verschillende onderzoeken in het programma, en heeft een aanjagende functie in de kennisdeling van het programma. Het vergelijkend onderzoek moet een kwalitatief duidend beeld geven van de schoolverschillen op scholen met onderwijsachterstandenproblematiek. Omdat het een veelheid van taken betreft die van verschillende omvang en zwaarte zijn, is het goed voorstelbaar dat de regiefunctie en het vergelijkend onderzoek worden uitgevoerd door een regieteam. Hier wordt de term ‘regisseur’ voor gebruikt. De regisseur voert regie over het gehele R&D-programma:

  • zorgt voor het betrekken van scholen bij het programma en draagt bij aan het verspreiden van onderzoeksresultaten binnen Nederlandse basisscholen;
  • representeert het R&D-programma zowel bij de betrokken organisaties als daarbuiten;
  • bewaakt de voortgang van de individuele onderzoeken en is verantwoordelijk voor het vergelijkend onderzoek;
  • legt verbindingen tussen onderzoek en deelnemende partijen (en heeft dus oog voor de complexiteit van het onderwijsachterstandenbeleid, en de relatie tussen praktijk en onderzoek);
  • draagt bij aan de communicatie en kennisbenutting voor het hele R&D-programma;
  • stemt af met de coördinator van het monitorings- en beleidsevaluatieprogramma.

Terug naar overzicht