Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
25

NRO organiseert informatiebijeenkomst Werkplaatsen Onderwijsachterstanden

Op 3 april a.s. organiseert het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) een informatiebijeenkomst voor de call Werkplaatsen onderwijsonderzoek in het primair onderwijs. Deze call gaat binnenkort open. Deadline voor het indienen van intentieverklaringen zal 16 april 2019 zijn. Via het NRO wordt € 2,4 miljoen beschikbaar gesteld voor vier werkplaatsen voor onderzoek naar het bestrijden van onderwijsachterstanden in het po.

De werkplaatsen gaan gedurende drie jaar aan de slag met praktijkgericht onderzoek naar effectief onderwijsachterstandenbeleid. Per werkplaats is € 600.000 beschikbaar om de eerste drie jaar te financieren. De resultaten moeten niet alleen waardevol zijn voor de scholen die aan de werkplaats deelnemen, maar ook voor andere scholen in Nederland. De deadline voor het indienen van aanvragen is 7 mei 2019.

 

NRO organiseert de bijeenkomst, samen met OCW en de PO-Raad. Tijdens de bijeenkomst zal informatie gegeven worden over de aanvraag- en beoordelingsprocedure, waar specifiek op gelet wordt tijdens de beoordeling en aan welke eisen de aanvraag moet voldoen. Ook delen deelnemers uit bestaande werkplaatsen hun ervaringen, suggesties en tips. De bijeenkomst vindt plaats van 16.00-18.00 in Utrecht. Aanmelden kan via het formulier van de PO-Raad.

Terug naar overzicht