Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
25

Vouchers voor ontwikkeling Limes-producten door ondernemers

De Limes Voucher is een stimuleringsbedrag voor ondernemers om een Limes-product te ontwikkelen waarmee omzet gegenereerd wordt. Voor de ontwikkeling van het product kan een voucher, een geldbedrag, aangevraagd worden. Er zijn vouchers beschikbaar van € 500, € 1.000 en € 1.500. Aanvragen kunnen worden ingediend door ondernemers of bedrijven die gevestigd zijn in een van de 26 Limes-gemeenten. Aanvragen is mogelijk tot en met 12 juni 2015, tenminste zolang er budget voorradig is.

De stimuleringsregeling is een initiatief van de Stichting Romeinse Limes Nederland en wordt uitgevoerd in partnerschap met de Nederlands Limessamenwerking: een samenwerkingsverband tussen provincies Gelderland, Utrecht en Zuid-Holland en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. De Limes is de voormalige noordgrens van het Romeinse Rijk en is het grootste archeologische monument van Nederland en Europa. Doel van de regeling is de bekendheid van de Romeinse Limes in Nederland te vergroten.

De ondernemer (uit een van de 26 Limes-gemeenten) kan maximaal 75% van de investering aanvragen via een voucher. Er kan per ondernemer 1 voucher aangevraagd worden. In aanmerking voor een voucher komen de volgende typen producten:

• een fysiek product, zoals een fietskaart, servies, taartje of educatieve leskist;
• een niet tastbaar product, zoals een arrangement, workshop of evenement;
• een plan om een Limes-product in de toekomst mogelijk te maken.

Terug naar overzicht