Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
25

Subsidieregeling cofinanciering Europese programma’s 2014-2020 Noord-Brabant gepubliceerd

Voor de periode 2014-2020 heeft de Europese Commissie € 113 miljoen beschikbaar gesteld uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), ten behoeve van de uitvoering van het operationeel programma Zuid-Nederland (OP-Zuid). Voorwaarde voor de Europese subsidie is dat provincies, het Rijk en het bedrijfsleven ook bijdragen aan het programma. Met de Subsidieregeling Stimulering Europese programma's Noord-Brabant 2014-2020 voorziet de provincie in cofinanciering van het programma.

Subsidie kan worden verstrekt voor projecten gericht op de
versterking van het innovatiesysteem en voor projecten die gericht zijn op het openstellen en exploiteren van een Testfaciliteit agrofood. Een project is gericht op de ontwikkeling van nieuwe producten, productieprocessen of diensten, of op het met concrete faciliteiten ondersteunen van nieuwe producten, productieprocessen of diensten. Voor een project binnen het thema Testfaciliteiten agrofood geldt daarnaast nog dat het gebruik van de testfaciliteit wordt opengesteld voor andere bedrijven dan de aanvrager, waaronder ten minste het MKB.


Het budget voor de tender bedraagt € 4 miljoen, waarvan € 1 miljoen is bestemd voor projecten gericht op een Testfaciliteit agrofood. De bijdrage is maximaal 15% van de subsidiabele kosten, waarbij voor projecten gericht op testfaciliteit agrofood een maximale bijdrage van € 250.000 geldt. Aanvragen kunnen worden ingediend vanaf 1 april tot en met 30 april 2015.

Terug naar overzicht