Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
25

Subsidie Vitaal platteland Drenthe: € 745.000 voor 'Verzilvering Veenvaart'

De provincie Drenthe stelt € 745.000 uit het budget Vitaal platteland beschikbaar voor het regionale vaarcircuit Zuidoost-Drenthe. Onder de noemer 'Verzilvering Veenvaart' moeten recreatie en toerisme in Zuidoost-Drenthe en Hoogeveen hiermee een extra impuls krijgen. Met de bijdrage gaan gemeenten diverse voorzieningen aanleggen of vernieuwen langs de vaarroutes. Het project ‘Verzilvering Veenvaart’ bestaat uit zes projecten in verschillende gemeenten.

De gemeenten hebben een individueel subsidieverzoek ingediend en dragen zelf ook de helft van de kosten. Zij maken gebruik van de expertise die bij de provincie aanwezig is met betrekking tot het ontwerp, onderhoud en beheer van de vaarwegen en de bijbehorende voorzieningen. Daarmee voldoen de plannen aan de randvoorwaarden die de provincie als eigenaar van (delen van) de vaarwegen stelt.

Gedeputeerde Rein Munniksma ziet de plannen als een kroon op investeringen die in de Veenvaart zijn gedaan: “De opening van het Koning Willem Alexanderkanaal in 2013 was een belangrijke mijlpaal. Met betere voorzieningen langs de vaarroutes komen we tegemoet aan de hoge eisen die toeristen en recreanten tegenwoordig stellen. Die kwaliteit draagt ook bij aan verhoogde leefbaarheid, een mooie omgeving en een sterke plattelandseconomie.”

Terug naar overzicht