Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
25

Friesland publiceert subsidieregeling beheer weidevogels op grasland

Gedeputeerde Staten van Friesland hebben de 'Subsidieregeling Vliegende euro’s' vastgesteld. De subsidie heeft tot doel het bevorderen van nest- en kuikenbescherming van de grutto, tureluur, veldleeuwerik, graspieper, gele kwikstaart, kwartel en patrijs op graslandpercelen in Friesland. Subsidie kan worden verstrekt aan agrarische ondernemers, voor het langer laten staan van de eerste maaisnede en het instellen van nestenclaves ter bescherming van nesten en kuikens van de genoemde vogels.

De hoogte van de subsidie bedraagt € 60 per weidevogelnest, met een minimum van vijf gruttonesten. Een subsidieaanvraag kan worden ingediend tot en met 8 juni 2015. Subsidie wordt verdeeld op volgorde van datum van binnenkomst van de subsidieaanvragen. Om voor subsidie in aanmerking te komen, moeten er minimaal vijf gruttonesten op het graslandperceel aanwezig zijn. Ook moet er een nazorger betrokken zijn bij de subsidieaanvraag.

Vorige week publiceerde de provincie al een aankondiging van de regeling. Naast het budget van € 48.500 voor weidevogelbeheer op grasland is ook een subsidieregeling opengesteld voor de vernatting van weidevogellandschappen (budget: € 252.000).

Terug naar overzicht